TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Café Marängen

Café Marängen är en mötesplats för gemenskap och trivsel, och en viktig del av TFRKs verksamhet.Caféet drivs ideellt och intäkterna hjälper föreningen att täcka de kostnader vi har för vår anläggning.

Vi söker alltid serviceinriktade personer som vill hjälpa till med caféet. Vill du engagera dig eller har frågor så tveka inte att höra av dig till styrelsen@tfrk.se.

Just nu så har vi öppet med ideella krafter vid våra tävlingar. Det hade varit jättekul att kunna ha öppet ibland också på vardagar när vi har lektioner.

Vi har alltid fika i vår varuautomat

I vår vår varuautomat hittar du alltid godis, mellanmål och dryck. Vi har också en kaffeautomat som har lite allt möjligt gott att erbjuda.

Kontakta Erik Andersson vid problem och felanmälan av automaten telefon 070 – 681 26 46.

Funktionär i caféet under tävling

Under en stor tävling behövs det många funktionärer i och runt caféet. För att det ska fungera behöver det under större delen av dagen vara fem personer fördelat på olika stationer. Målet är
att det alltid ska finnas en ansvarig och en allt-i-allo för att arbetsleda och kunna stötta där det behövs. Då finns goda förutsättningar att arbetet flyter på och nya funktionärer får den hjälp som behövs. En person behövs hela tiden i kassan. Ska det lagas lunch är det en kockstation för 1-2 personer under ett antal timmar. Däröver behövs också en till hamburgerstationen, en till toaststationen och en till korv/kaffestationen. Disken hjälps man åt med när det blir lugnare stunder.

Passen börjar oftast runt kl 8.00 och är 4-5 timmar, dels beroende på hur lång dagen beräknas bli och dels för att vi vill undvika att alla byter samtidigt. Oftast blir det ett överlapp vilket kan behövas för att komma ikapp. På en stor tävling behövs funktionärer från ca klockan 8 till kanske 18, 19 eller 20. Sluttiden är beroende av antal starter och hur lång tävlingen blir.

Hjälper du till på ett pass som är minst fyra timmar får du mat och kortare pass får du fika. 

Alla som tycker om att baka får gärna stötta genom att lämna in hembakt. Det är mycket uppskattas av gästerna. Skicka i så fall med en lista över innehållet i bakverket samtidigt.