TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Ridskolan

Välkommen att börja rida hos oss!

Våra lektioner leds av välutbildad personal. Alla medlemmar ges möjlighet att utvecklas och ges personlig tillfredställelse utifrån sina egna mål. Detta gäller alla, från den hårdsatsande erfarne tävlingsryttaren till den nyblivne ridskoleryttaren och rekreationsryttare.

Du anmäler dig eller ditt barn till ridskolan via Min ridskola.

Viktgräns

Vi vill påminna alla om att vi tyvärr måste ha en gräns för högsta tillåtna vikt på våra hästar. Vår önskan är att ridning ska vara tillgänglig för alla, men för hästarnas välfärd måste vi tänka på hur mycket de mår bra av att bära i längden. Läs mer om viktgräns

Klädsel och utrustning vid ridning

Godkänd hjälm är ett krav, och finns att låna av oss. Oömma byxor utan tjocka sömmar på insidan av benen, och stövel eller ridkänga med klack är att rekommendera. Tänk på att vintertid ha tillräckligt med kläder på t ex. termobyxor och vantar.

Säkerhetsväst ska alltid bäras av alla vid hoppning i terräng. Är man under 18 år måste man ha säkerhetsväst vid all hoppning (även inomhus) och uteritt. Vi rekommenderar dock alla att man alltid har säkerhetsväst. Klubben har ett antal västar att låna ut.

Alla under 15 år måste ha hjälm på vid all hantering av hästarna, även i stallet.