TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Funktionsvariation

OBS! Uppdatering av information pågår. 

Information nedan är under omarbetning. 

 

I klubbens verksamhet för ryttare med funktionsvariationer finns det möjlighet att välja mellan att rida med i en grupp eller privat. Ridpassen är mellan 30-45-minuter beroende på ork och koncentrationsförmåga. Vi försöker placera varje ryttare där det passar bäst utifrån behov och önskemål med hänsyn till funktionsnedsättningen. Vi har en lift till de ryttare som
behöver samt andra hjälpmedel för att underlätta och göra ridningen säkrare. Det finns även uppsittningsramper både inom- och utomhus.

Vår grundtanke är att det ska vara:

 •     Roligt
 •     Givande
 •     Kunna komma ut i naturen när vädret tillåter
 •      Bli bättre på att rida
 •     Att ha en underbar stund med hästen!

Viktigt att tänka på:

 • Att ha medhjälpare för att eventuellt förbereda häst, bistå vid upp och avsittning.
 • Att ha en medhjälpare för att eventuellt hjälpa till att leda om så behövs.
 • Maxvikt 90 kg (för hästens skull)
 • Vissa speciella hjälpmedel måste ryttaren skaffa själv.

För mer information ring oss på telefon 0520-50 00 50 eller skicka ett mail info@tfrk.se så hör vi av oss.

Vår ansvariga instruktör för ryttare med funktionsnedsättning heter Cecilia Westberg.

Prislista

I grupperna är man bokad varje vecka och det finns ingen möjlighet att ta igen missade ridtillfällen.

 • Fast plats i grupp 30 minuter, se priset för 45 minuter ridavgifter senior
 • Fast plats i grupp 45 minuter, se priset för 60 minuter ridavgifter senior
 • Fast plats enskild ridning 30 minuter. Se pris för vanlig ordinarie + 30 procent. Se pris för ordinarie privatlektioner.
 • Fast plats enskild ridning 45 minuter. Se pris för vanlig ordinarie + 30 procent. Se pris för ordinarie privatlektioner.

Efterfakturering 1 elev 30-minuter, se pris för vanlig ordinarie privatlektion 45-min – 30 procent. Se pris för ordinarie privatlektioner.

Vi efterfakturerar vid terminens slut de inbokade ridtillfällena.

Fast plats i grupp

Som ny elev på ridskolan blir du inskriven i en grupp och får då en faktura för resterande veckor i pågående ridperiod. De fem första veckorna räknas som provlektioner, och man kan då sluta utan andra förbindelser än att man betalar för de gånger man har haft platsen. Efter de fem första veckorna går platsen över och blir en fast plats och om man vill säga upp sin fasta plats ska det ske senast 4 ridveckor innan nästa ridperiod börjar.

Vi delar in året i tre ridperioder, v.33 – 46, v.47 – 9, och v.10 – 25, och man förbinder sig alltså för hela perioden om man inte säger upp sin plats i tid. 

Vid sjukdom mer än två veckor och inte har möjligheten att rida igen kan  ridavgiften räknas tillgodo mot uppvisande av läkarintyg, dock max 4 veckor. Ev. tillgodo kommer att dras vid nästa faktureringstillfälle.

Betalning sker via faktura som mailas/ alt skickas hem till dig tre gånger per år, en gång före varje ny ridperiod (se ovan). För de som önskar går det bra att delbetala ridavgiften månadsvis. På fakturan finns uppdelade förfallodatum.

Använd alltid vårt ocr-nummer som referens. Har vi inte fått in betalning i tid kommer vi att avboka kommande ridtillfällen tills det att ridavgiften är till fullo betald.

Betalar ni inte via internetbanken?! Använd då bg.nr 5902-4448.

Medlemsavgift tillkommer en gång per år.