TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Stallnytt april

Äntligen kan vi arrangera tävlingar igen. Vi har skickat ut funktionärschema, planerar för städdag 7 maj och hoppas kunna välkomna en ny ridlärare efter sommaren. Har ni träffat Sheriff? Vår nye charmör.

Alla sommarkurser och uthyrning av ponnyer är fullbokade så nu finns det bara hästar kvar att hyra. Vi har också några riktigt intressanta utbildade ridlärare som har sökt Ninas tjänst. Så spännande och kul! 

Städdag
Lördag 7 maj planerar vi för den årliga städdagen på anläggningen. Alla är välkomna! Det brukar vara en riktigt trevlig dag där vi lär känna varandra medan vi hjälps åt att fixa, rensa, städa och laga. Vi bjuder på gemensam lunch och fika.  

Funktionärsschema
Vi är också glada att kunna förbereda för årets första tävling. Söndag 24 april har vi äntligen April-hoppet igen. Efter dessa bedrövliga covid- år, hoppas vi nu kunna komma igång med alla våra ordinarie tävlingar som är ett välkommet tillskott för klubbens ekonomi.  

Vi planerar precis som tidigare år att arrangera några tävlingar varje termin vilket innebär att vi behöver hjälpas åt. Alla ridelever har fått ett mail med ett funktionärsschema där ni uppmanas att hjälpa till den dagen som er grupp står uppsatt. Du kan välja om du vill vara parkeringsvakt eller stå i caféet. Är du hästvan kan du även få hjälpa till inne på själva tävlingen. En kul grej att göra tillsammans utanför ridlektionen.  

Alla ska hjälpa till minst 4 timmar per termin. Lämplig är minst 16 år, är du yngre är det förälder eller annan vuxen som ska hjälpa till. Inga förkunskaper krävs, vi har arbetsuppgifter åt alla. Maila till tavling@tfrk.se senast en vecka före tävlingen för att få besked om exakt mellan vilka tider ni ska vara där.   

Alla är välkomna att hjälpa till, även ni som inte rider lektion. Vi har arrangemang som Pay & jumps som inte ingår i funktionärsschemat. Hör gärna av dig till tavling@tfrk.se om du eller någon du känner tycker det är kul att medverka genom att hjälpa klubben.   

Ny häst
Som vi berättat tidigare så har bytt Quentin till en annan häst. Den nya hästen som kommit till oss är en 10-årig valack från Holland som heter Sheriff.  

Hästläget är försiktigt positivt, med många hästar som går just nu, även om det är många som inte går fullt eftersom de är nyrehabiliterade eller nya. Kul ändå, vi håller tummarna!