TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Stallnytt augusti/september

Välkommen tillbaka! Vi har haft en fin sommar med många deltagare i alla aktiviteter. Efter en välförtjänt vila så har vi satt igång hästarna under uthyrningsveckorna och lugna uteridningsgrupper. Vi har också haft en uppskattad terränghoppningskurs för privatryttare på både häst och ponny på vår fina bana.  

I början av sommaren kom en ny häst som heter Babe. En valack född 2016. Babe är en riktig pärla! Just nu har han ett sår som ska få läka, men han har fungerat mycket fint under sommaren med olika ryttare. Nu matchar vi honom försiktigt vidare och vi ser en fantastisk potential i honom.  

Nya ridgrupper 

I veckan startar fyra nya ridgrupper: 

  • Måndag på ponny 
  • Onsdag nybörjargrupp på ponny 
  • Torsdag ungdomsgrupp på häst 
  • Lördag nybörjargrupp på häst 

Vi fortsätter att ringa in nya elever till ströplatser men tyvärr ligger vi lite efter då vi haft ont om personal och hästarna kommer i första hand.  

Personal, vikarier och hjältar 

Den nya ridläraren som skulle börja vecka 32 ringde tyvärr i mitten av juli och sade upp sig eftersom hon fått en annan tjänst. För att täcka upp denna vakans så fortsätter Ewonne, Karin och Frida E att hjälpa oss. Mycket skönt! Snart kommer också snart Ida Wall tillbaka för att täcka upp den del av tjänsten som är stalltjänst i den vakanta ridlärartjänsten och vi tackar vikarier och ordinarie personal som alltid ställer upp. Eftersom Shams och Bengt har slutat pågår intervjuer för ny stall-och anläggningsskötare. 

Ett stort tack till Ronnie, Erik, Robert och David. Som har fixat diverse saker som att byta alla lysrör i ridhuset och lagat golv i foderladan. Vi tackar också Tommy som har hjälpt oss att köra in flis i ridhusen, slått gräs och köra ut vatten till sommarbetet. Ni är ovärdeliga!  

Tävlingar 

  • Septemberhoppet söndag 25 september 
  • Pay & jump ponny söndag 30 oktober 

Vi kommer att skicka ut funktionärsschema där ni uppmanas att hjälpa till den dagen som er ridgrupp står uppsatt. Du kan välja om du vill vara parkeringsvakt eller stå i caféet. Är du hästvan kan du även få hjälpa till inne på själva tävlingen. En kul grej att göra tillsammans utanför ridlektionen. Alla ska hjälpa till minst 4 timmar per termin. Lämplig är minst 16 år, är du yngre är det förälder eller annan vuxen som ska hjälpa till. Inga förkunskaper krävs, vi har arbetsuppgifter åt alla. Maila till tavling@tfrk.se senast en vecka före tävlingen för att få besked om exakt mellan vilka tider ni ska vara där.    

Alla är välkomna att hjälpa till, även ni som inte rider lektion. Hör gärna av dig till tavling@tfrk.se om du eller någon du känner tycker det är kul att medverka genom att hjälpa klubben.    

Lektioner och Clinic tömkörning 

Nu väntar vi med spänning på clinicen med Anders Eriksson 27-28 augusti. Anders är känd för sina hästkunskaper, att han har arbetat i Hovstallet och tävlat VM i körning. Under clinicen får vi lära oss om hästens förutsättningar, arbeta från marken, utrustning, tömsättningar och positioner. 

Medlemsvecka – vi bjuder på våfflor i cafét! 

5-10 september kommer vi att bjuda alla medlemmar på våfflor, kaffe och saft. Välkommen!