TROLLHÄTTANS FÄLTRITTKLUBB

Stallnytt januari 2023

Vi önskar alla ett gott nytt 2023! Och vi inleder det nya året med den glädjande nyheten att vi har fått positiva signaler om vårt nya stall. Går allt enligt plan så tror vi att det blir Sveriges bästa ridskolestall. Dessutom ska vi under året äntligen åtgärda våra leriga hagar längs bäcken. 

Vi lämnar ett fantastiskt år bakom oss
Året som gick resulterade i fullbokade sommarkurser, HLR kurs för instruktörer och ungdomsledare, säkerhetstips, nyexaminerade hästskötare, tömkörningsclinic, uteritter, flera nya ridgrupper, våffelvecka för alla medlemmar, städdag, lovfritids, knatteridningar, ny hemsida, KM i både hoppning och dressyr, flera tävlingar, julbak, julshow… och mycket mer. Tack för allas fina insatser och gemenskap. 

Projekteringen av det nya stallet
Efter flera sittningar med stallgruppen, arkitekt och representanter från kommunen har vi fått positiva signaler om att det nya stallbygget preliminärt kan starta under 2023. Stallet är tänkt att byggas intill ridbanan i södra ändan av nya ridhuset. Det blir ett stall som uppfyller de absolut senaste kraven både vad gäller arbetsmiljö och djurhållning med plats för 36 hästar och ponnyer. Projekteringen är i full gång och tar kommunen det slutliga beslutet i mars så planeras bygget preliminärt att starta under 2023. Det kommer självklart att bli en del stök runt ridklubben under byggtiden men det hoppas vi att alla ska ha överseende med. Mer information kommer.  

Nu kommer arbetet igång med att förbättra våra leriga hagar
Genom klubbens miljö- och hållbarhetspolicy har vi arbetat för att minska anläggningens miljöpåverkan. Genom en ansökan om LOVA kommer vi nu att kunna minska näringsläckage och avrinningsproblematik i våra hagar längs bäcken. Vattenvårdprojekt- planeras genomföras under 2023. 

Nya hästar
Vi välkomnar de nya hästarna Daisy (skimmel) och Jessie (brun). Två ston som kommer från Irland. 

Häng med i styrelsen – Det kan bli det bästa året på länge!
Valberedningens arbete startar i januari och nya styrelsemedlemmar väljs in på årsmötet i mars.  Varje år är det några styrelsemedlemmar som avgår och några som tillkommer. Det är viktigt för klubbens fortlevnad att vi både tar tillvara på den kompetens som finns och kontinuerligt bygger på ny. Därför vill vi gärna hitta fler personer som kan tänka sig att engagera sig i vår verksamhet. Du behöver inte vara “hästmänniska”. Vem som helst kan bidra med sin kompetens och sitt engagemang. Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse hör av dig till valberedningen@tfrk.se.
Läs mer om valberedningen. Valberedning – tfrk.se  

Telefontiden tas bort
Vill du avboka eller boka igenridning så maila oss på anmalningar@tfrk.se före kl.12.00 vardagar och 08.00 lördagar. Vill du nå oss av annan anledning så prata in ett meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.  

Dags att söka – Görans Brandströms minnesfond
Är du en ung medlem med ambition att utvecklas som ryttare? Eller möjliggör du för unga medlemmar att utvecklas som ryttare genom ditt ideella engagemang? Varje år delas 10 000 kronor ut från Görans Brandströms minnesfond. Ansök senast 31 januari. Läs me om kriterier mm på https://tfrk.se/fond-for-unga-ryttares-utveckling/